Step for Grids – Premiärvisas på Nordic Architecture Fair
Step for Grids – Premiärvisas på Nordic Architecture Fair

Ett samarbete mellan Paroc och Bornstein Lyckefors Arkitekter har resulterat i en ny undertakslösning där kreativitet och funktion samsas i en innovativ lösning. Det är undertak i varierade färger, storlekar och tjocklekar för nedpendlade tak i befintliga eller nya bärverk.

Sedan tidigare har Paroc och Bornstein Lyckefors tagit fram produkten Step som är en platta för diktmontage i undertak. Bitar med olika tjocklek placeras i ett varierat mönster för att skapa en dynamisk yta. Step for Grids bygger på samma idé men är anpassad efter nedpendlade undertak vilket gör den användbar i de flesta miljöer.

-Vi har länge saknat en användbar produkt som fungerar till nedpendlade standardundertak som kombinerar bra akustik, brandegenskaper och frihet i gestaltningen. Ofta vill vi bara riva bort taket. Men med Step for Grids finns det en möjlighet att skapa något inom ramen för standard, budget och våra egna höga förväntningar på slutresultatet, säger Andreas Lyckefors på Bornstein Lyckefors Arkitekter.

Konceptet presenteras på den nordiska mötesplatsen för arkitektur och stadsplanering, Nordic Architecture Fair på Svenska Mässan i Göteborg. Den 7-8 november är dörrarna öppna och vi finns på plats i monter F 01:72.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail to someonePrint this page