HUSTOPPEN
HUSTOPPEN

Ramberget är med i TV8 Hustoppen.  Programmet visas måndag 19/3 kl 21.00, men även på TV8 play.

tv8.se/hustoppen

 

Underligt ombyggda väderkvarnar, obegripliga arkitektvillor, värstingkåkar och vattentorn – det har blivit dags att gå husesyn i Sveriges mest fascinerande byggnader.

Tillsammans med inredningsarkitekten Jannika Hernelius och arkitekten Andreas Forsberg får vi äntligen titta in husen vi alltid undrat över hur de ser ut innanför den snygga fasaden.

Hur är det att bo i ett hus som liknar ett djur? Hur inreder du ett vattentorn, och är livet kanske lite roligare om du bor i ett rosa sagoslott? I tio veckor kuskar Jannika Hernelius och Andreas Forsberg land och rike runt i en gräddvit gammal Volvo P-1800 för att syna tjugo av Sveriges mest spännande hus i sömmarna.

Men i Hustoppen nöjer vi oss inte med att titta. Vi bedömer, och dömer, husen. Vilket är snyggast? Bäst inrett? Coolast, underligast eller bara häftigast? Inredning, design, funktion, skönhet – allt räknas när Sveriges mest spännande hus ska utses.

Vår jury leds av en av Sveriges mest erkända arkitekter – prisbelönte Gert Wingård. Vi får också möta de passionerade husägarna. Vad driver en människa till att lägga all sin energi och tid på att skapa ett drömhus?

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail to someonePrint this page